Sevgili Emekliler Dikkat! “Promosyon Güncellemesi”

10 Aralık 2021 Kapalı Yazar: tuder

Bazı bankaların kendilerinden emekli maaşı alan ve taahhütte bulunan emeklilere ödediği promosyon ücretinin yeniden belirlenmesi gerekçesiyle, daha önce ödedikleri promosyon ücretinin bir kısmını geri alıp, yeni belirlenen (daha yüksek olan) promosyon ücreti üzerinden yeni taahhüt aldıkları, böylece, bankalara başvuran emeklilere daha yüksek taahhüt promosyon ücreti ödedikleri bilgisi ulaşmıştır.

Ayrıca bazı bankalar kampanyalar düzenleyerek, belirli bir tarihe kadar emekli maaşlarını bankalarına taşıyan emeklilere özel avantajlar sunmaktadır.

İki ayrı emeklimizden gelen mesajı aşağıda sizlerle aynen paylaşıyorum;

“Bende bu sabah giitim .benim de 2023 nisanda doluyormus 450 tl kesinti ödedim. 2000 tl 28 aralıkta hesabıma yatiracaklar. Hayirli olsun.”

“Sevgili dostlar bu sabah bankaya gittim, promosyon güncellemesi istedim, onlar taahhüt verdiğimde aldığım 418 TL. keserek 2000 TL yi iki gün içinde hesabıma yatıracaklar. Aralık sonuna kadar mutlaka yaptırın, iyi harcamalar.”

Yukarıdaki bilgileri doğrulamak ve uygulama hakkında bilgi almak üzere, emekli maaşı alan vatandaşlarımızın bankalarına müraacaat etmelerinde, promosyon tutarı güncellemesi hakkında bilgi almalarında yarar bulunmaktadır. Bankalara göre promosyon ücret tutarı ve ödeme şartları değişmektedir. Bu nedenle emeklilerimiz, kendi özel şartlarına uygun bankayı seçmeye özen göstermelidirler.

Uygulama konusunda, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Türkiye Bankalar Birliği ve bankaların kamuoyunu ve emeklileri süresinde, doğru bilgilendirmesinde yarar bulunmaktadır.

Kamuoyunun ve emeklilerimizin bilgisine sunuyorum. Saygılarımla.10.12.2021