Martı Ya Da Elektrikli Scooterlerin Teknik Güvenlikleri Nasıl Sağlanıyor?

Martı Ya Da Elektrikli Scooterlerin Teknik Güvenlikleri Nasıl Sağlanıyor?

25 Aralık 2022 Kapalı Yazar: tuder

Son yıllarda alternatif ulaşım aracı olarak kullanımı oldukça yaygınlaşan martı ya da elektrikli scooter olarak adlandırılan araçların periyodik teknik bakımlarının nasıl yapıldığı veya bakımlarına ilişkin uyulması gereken standartların olup olmadığı konusu, büyük önem taşımaktadır.

İhtiyacımız olduğunda, belirli noktalara bırakılmış araçları alıp kullanıyoruz. Bu araçları alıp kullanırken, bizden önceki kullanıcının bıraktığı araçlarda, kullanım sonrası bir teknik sorun oluşup oluşmadığını bilmiyoruz. Bu nedenle, son kullanıcının bıraktığı araçların sürekli takibi ile teknik açıdan sorunlu araçların kullanımdan hemen çekilmesi, sonraki kullanıcıların can ve mal güvenliği açısından önemli olmaktadır.

Kullanıma sunulan her bir araç, kullanıcıların can ve mal güvenliği açısından, belirlenmiş standartlara uygun, güvenli birer araç olmalıdır. Bu konuda devletin ve işletmecilerin hassasiyet göstererek, kamu denetimlerinin var olması gerekmektedir.

Alternatif ulaşım aracı olarak İstanbul’da ve ülkemizin değişik yerlerinde kullanımı her geçen gün artış gösteren söz konusu araçların periyodik teknik bakımları ve uygulamada alınan tedbirler konusunda, yetkililer tarafından kamuoyunun bilgilendirilmesi yerinde olacaktır.

Bu konuda, işletmeciler tarafından azami hassasiyet gösterilerek, belirlenmiş standartlara uygun güvenli araçların kullanıma sunulması ve işletilmesi yararlı olacaktır.

Kazasız ve risksiz keyifli kullanımlar temennisiyle, kamuoyunun ve yetkililerin dikkatine sunmak istiyoruz. Saygılarımızla.

Levent Küçük

Genel Başkan

Tüketiciler Derneği (TÜDER)

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]