16 Ekim Dünya Gıda Günü!

16 Ekim Dünya Gıda Günü!

16 Ekim 2021 Kapalı Yazar: tuder

16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde, insan sağlığına zararlı olmayan güvenli gıda ürünlerinin, sürekli ve en ucuz şekliyle biz tüketicilere ulaşmasını temenni ediyoruz. İsraf etmeden tüketmek, hem bizler hem de gelecek nesillerimiz için temel önceliğimiz olmalıdır.

Geleceğimiz için toprağımıza, tohumumuza, suyumuza, deniz ve göllerimize, böceğimize, kuşlarımıza, ağaç ve ormanlarımıza hep birlikte sahip çıkmalıyız.

Tüketicilerin satın aldığı her bir gıda ürünü, standartlara uygun üretilmiş, insan ve toplum sağlığına zararlı olmayan gıda ürünü olmalıdır. “Merdiven altı üretim ve satış” diye bir kavram gıda ürünlerinde asla olmamalıdır. Küçük puntolu yazılara gizlenmiş, insan sağlığına zararlı (katkı maddeli üretilmiş) gıda ürünleri satışa sunulmamalıdır. Devlet kurumları, yerel yönetimler, esnaf  ve ticaret odaları, denetimlerini sürekli ve zamanında yapmallıdır.

16 Ekim Dünya Gıda Günü, herkesin gıda ürünlerine en ucuz şekilde erişim kolaylığı ile güvenli gıda ürünü üretim ve tüketiminin önemi farkındalığı ile kutlanmalıdır.  Açlıktan hiç kimsenin ölmediği bir dünya temennisiyle…

Saygılarımızla.

Levent Küçük

Genel Başkan

Tüketiciler Derneği (TÜDER)

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]