Bakırköy’ün Trafik Sorunu Acil Çözüm Bekliyor…

25 Ekim 2021 Kapalı Yazar: tuder

Son günlerde, esnafından vatandaşına kadar Bakırköy’de yaşanan hemen herkes, trafik yoğunluğundan şikayet ediyor. Esnaf işlerinin aksamasından, vatandaş ise bir yere ulaşamamaktan ve zaman kaybından şikayetçi. Yaşanan stres ve verimlilik kaybı, olayın bir başka boyutu. Bizlere ulaşan vatandaşlarımız, ne olacak bu trafik sorunu diye soruyorlar.

Trafik yoğunluğunun oluşmasında, okulların açılması, tatil yörelerinden dönüşlerin olması, devam eden alt yapı ve yol çalışmaları ile bazı caddelerin (İncirli ve İstanbul Caddeleri gibi) güzergah değişikliklerinin etkisi bulunmaktadır. Ayrıca, araç trafiğine açık bazı caddelerin İSPARK tarafından otopark olarak kullanılması ve mevcut otopark kapasitesinin yetersizliği, trafik yoğunluğunu artırmaktadır.

Bakırköy’ün şehir marka değerine ve Bakırköy’de yaşayanların iş ve yaşam konforuna olumsuz etki yapan trafik sorununa acil çözümler üretilmelidir. Örneğin, ana güzergahlar başta olmak üzere, bütün cadde ve sokakların trafik akışı değerlendirilerek, İncirli Caddesi yol/kaldırım çalışması ve güzergah değişikliği yeniden değerlendirilmeli, İSPARK’ın otopark olarak işlettiği caddeler yeniden belirlenmelidir.

Bu amaçla; Valilik, Kaymakamlık, Emniyet Birimleri, Büyükşehir ve İlçe Belediyesi, Siyasi Partiler ve STK’lar olarak, geniş katılımlı biraraya gelinerek, ortak akılla acil çözümler üretilmelidir.

Bakırköy’ü hiç tanımayan ya da Bakırköy’ü ziyaret etmek isteyen bir kişi için, Bakırköy’e niçin gitmeliyim? Bakırköy’ü neden görmeliyim? sorularına verilecek olumlu cevaplar mutlaka çoğaltılmalıdır. Yaşanabilir bir Bakırköy için, vatandaşlar, yöneticiler ve STK’lar olarak, her birimiz görev ve sorumluluklarımızın bilincinde olmalıyız. Bakırköy’ün trafik sorununa, acil  çözümler üretmeliyiz. Saygılarımla. 19.10.2021