“MÜŞTERİ HİZMETLERİNDE YAPAY ZEKA UYGULAMALARINDAN ŞİKAYETLER ARTIYOR”

24 Ağustos 2024 Kapalı Yazar: Levent Küçük

Son günlerde Derneğimize ulaşan tüketicilerimiz, bazı kurumsal firmaların müşteri sorunlarının çözümünde kullandığı insansız iletişim sisteminden (yapay zeka yoluyla otomatik cevaplama) şikayetlerini dile getirmiştir. Yapay zeka yoluyla hizmet veren müşteri hizmetlerinin, otomatik olarak sürekli aynı cevapları verdiğini, sürekli yönlendirme yaptığını, tabir yerinde ise “Kendi bildiğini okuduğunu” ve sorunlarının çözülemediğini belirtmişlerdir.

Bazı firmaların ilan ettiği müşteri hizmetleri numaralarının sadece WhatsApp üzerinden yapay zeka yoluyla hizmet verdiğini, doğrudan iletişim için başka telefon numaraları bulunamadığını belirtmişlerdir.

Dün bizlere ulaşan bir tüketicimiz, bir tv spor kanalı abonelik iptali için WhatsApp üzerinden saatlerce uğraştığını, ancak, abonelik iptalini gerçekleştiremediğini ifade etmiştir.

Yapay zeka yoluyla verilen müşteri hizmetleri, tüketicilerin sorunlarını çözmekten uzak kalmaktadır.

Yapay zeka yoluyla hizmet veren firmaları tüketicilerin sorunlarını çözmeye yönelik tedbirler almaya, tüketici odaklı olmaya, Ticaret Bakanlığını da uygulamaya yönelik yasal tedbirleri almaya davet ediyoruz.

Kamuoyunun ve yetkililerin dikkat ve değerlendirmesine sunuyoruz.

Saygılarımızla.

Levent KÜÇÜK

Genel Başkan

Tüketiciler Derneği (TÜDER)

Levent Küçük
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]