“BELEDİYELERE VE KAMUYA AİT SOSYAL TESİSLERİN ÖNEMİ”

13 Ağustos 2024 Kapalı Yazar: Levent Küçük

Çanakkale ve Edirne’yi kapsayan bir haftalık yaz tatilimizde, belediyelere ve kamuya ait tesislerin çok kalabalık olduğunu, halkın buraları tercih ettiğini gözlemledim. Aynı hizmeti veren özel işletmelere kıyasla, bu tür yerlerin oldukça yoğun olduğunu gördük. 

Vatandaşlarımız, sosyal tesislerin uyguladıkları düşük fiyat tarifeleri nedeniyle, bu tür yerleri daha çok tercih etmektedir. Geçim güçlüğü nedeniyle, içtikleri bir bardak çayın fiyatını bile hesap eder hale gelmişlerdir.

Bu nedenle, mal ve hizmet fiyatlarının aşırı yüksek olduğu bu dönemlerde, uyguladıkları fiyatlar nedeniyle, kamu kurumları ve belediyelere ait sosyal tesislerinin önemi daha çok ortaya çıkmaktadır.

İçinde bulunduğumuz bu zor ekonomik şartlarda, vatandaşlarımızın ekonomik çıkarlarının korunması ve onlara ekonomik açıdan destek olunması bakımından, kapatılan, bakımsız bırakılan ya da özel işletmelere kiraya verilen bu tür tesislerin halkın kullanımına daha çok açılarak, vatandaşlarımızın düşük fiyatlarla yararlanması sağlanmalıdır.

Belediyelere ve kamuya ait yeme içme yerleri, misafirhane ve plaj gibi tesislerin özel işletmeciler tarafından yüksek fiyatlarla hizmet vermesi önlenmelidir. Kamu yararına, halka açık olarak kullanımlarına öncelik verilmelidir.

Aynı işi yapan özel işletmeler açısından haksız rekabet olarak değerlendirilse bile, alt ve orta gelir grupları açısından, bu tür tesislerin çoğaltılmasına ihtiyaç bulunmaktadır. 

Hükümet yetkililerinin ve Belediye Başkanlarımızın dikkat ve değerlendirmesine sunuyoruz.

Saygılarımızla.

Levent KÜÇÜK

Genel Başkan

Tüketiciler Derneği (TÜDER)

Levent Küçük
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]