5 Haziran 2023 Kapalı Yazar: Levent Küçük

CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİ’NDEN BEKLENTİLER…
14 ve 28 Mayıs seçimlerinin tamamlanmasıyla birlikte, Sayın Milletvekillerinin ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın yeminleri sonrası, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi açıklanmış bulunuyor. Öncelikle yeni kabinenin hayırlı olmasını diliyoruz. Seçim sürecinde hepimizi çok fazla yoran politik tartışmaların, sanatçısından gazetecisine, partili partisiz sokaktaki vatandaşına kadar toplumun geniş bir kesiminde oluşan siyasi kutuplaşmaların bir tarafa bırakılıp, ülkemiz için her birlikte üretmeye, daha çok çalışmaya ve toplum refahını artırmaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.
Tüketiciler Derneği (TÜDER) olarak, hayat pahalılığı ve fiyatlar genel seviyesindeki sürekli artışın önlenmesi temel öncelik olmak üzere, kamu hizmetlerinin sunulmasında kanun önünde eşitlik ve eşit yurttaş ilkelerinin esas alınmasını temenni ediyoruz. Seçim meydanlarında verilen söz ve vaatlerin hayata geçirilerek, üretim ve istihdam artışı ile birlikte tüketici odaklı politika ve projelerin uygulamaya konulmasını, STK’lar ile işbirliği ve iletişim içerisinde olunmasını bekliyoruz.
Seçim sürecinde derneğimize nezaket ziyaretinde bulunan iktidar partisi mensubu bir milletvekilimize, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin başarısı için STK’lar ile işbirliğinin önemini vurgulayarak, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımız toplantılarına, hep aynı kişi ve STK’ları çağırmak yerine, toplumun değişik kesimlerinden ve her görüşten STK temsilcilerini davet etmeli ve onların görüşlerini almalıdır” demiştim. Bu açıdan, uygulamaya yönelik kararların oluşmasında ortak akılla hareket edilerek, toplumun geniş kesimlerinin görüş ve önerilerinin dikkate alınması yararlı olacaktır.
Geçtiğimiz günlerde, günlük temizlik işlerinde çalışan iki kadın ile sohbet ederken, ülkemizdeki sığınmacılardan dert yandıklarında, biraz daha sabredin ülkelerine dönecekler dediğimde, bana tepki göstererek ”Abi sen gel bir Esenyurt’u gör, artık ülkelerine dönsünler” diyerek, toplumda oluşan hassasiyeti çok güzel ifade ediyorlardı. Bu açıdan, olayın insanı ve dış politika boyutu bir tarafa, sığınmacı ya da düzensiz göçmenlerin ülkelerine dönmeleri, öncelikli olarak hayata geçirilmelidir.
Toplum olarak refah artışının sağlanması temel beklentimizdir. Güzel ülkemizin kıymetini bilerek, birlik, beraberlik, barış ve hoşgörü içerisinde yaşamanın sağlanması iktidarların temel görevidir. Sayın Cumhurbaşkanı’na ve Cumhurbaşkanlığı Kabine Üyesi Sayın Bakanlara görevlerinde başarılar diliyoruz. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. Saygılarımızla.