OKULLARIMIZ VE YURT DIŞINA BEYİN GÖÇÜ…

13 Ağustos 2024 Kapalı Yazar: Levent Küçük

Bilinçli tüketici konulu bir seminer vermek üzere davet edildiğim bir özel ilköğretim okulunda, seminere katılan 3. sınıf öğrencilerinin bilgi, ilgi ve o yaştaki bilinç düzeylerine hayran kalmıştım. Yetişkinler kadar bilgili ve bilinçli idiler.

Yaklaşık 30 yıldır faaliyette bulunan bu özel ilköğretim okulu öğrencilerinin yaklaşık % 80’inin ilköğretim sonrası ülkemizdeki yabancı liselere gittiğini, sonrasında da çoğunun yurt dışına yerleştiğini öğrendim.

Oldukça yüksek yıllık eğitim ücreti ödenen ve özel yarışma ile girilen bu okulda görev yapan bir öğretmenimiz, “Biz dünya insanı yetiştiriyoruz” diyerek, eğitim anlayışlarını ortaya koyuyordu.

Oldukça başarılı öğrencilerin eğitim gördüğü bu okulumuzun varlığı, ülkem adına beni çok mutlu etti. Bu nedenle, okul işletmecilerine ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Milli eğitim politikası olarak, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması temel önceliğimizdir. Öğretmenlerimizin niteliğinin artırılması, okullarımızın fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve evlerimize en yakın okullarda eğitim görmemiz, eğitim sisteminde başarının temel şartlarıdır.

Ülkemizde faaliyet gösteren bazı yabancı okulların belirlenen yasal kurallara uymaları konusundaki tartışmaların yaşandığı bu günlerde, yabancı liselerde okuyan öğrencilerimizin sonrasındaki eğitim ve iş süreçleri yakından izlenmelidir.

Yurt dışına beyin göçü açısından, nitelikli öğrencilerimizin yurt dışı eğitimleri sonrası, ülkemize geri dönüşleri mutlaka sağlanmalıdır. Aksi halde, bu tür okulların varlığı, bir yandan dünya insanı yetiştirirken, bir yandan da ülkemizin nitelikli genç beyinlerinin yurt dışına gidişlerine aracılık etmiş olmaktadır.

Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması temennisiyle, ilkokul öğretmenim başta olmak üzere, yetişmemizde emeği geçen öğretmenlerimize saygı, sevgi ve minnetlerimizi sunuyorum. Ülkemizin geleceği genç nesillerimize, bilinçli ve başarılı, eğitim öğretim dönemleri diliyorum.

Saygılarımızla.

Levent KÜÇÜK

Genel Başkan

Tüketiciler Derneği (TÜDER)

Levent Küçük
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]