ÜNİVERSİTE SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI.ÖZEL YURT KAYITLARINA İLİŞKİN ANADOLU AJANSINA YAPTIĞIMIZ AÇIKLAMALAR…
15 Ağustos 2024Gayrimenkul hukuku uzmanları ve tüketici dernek temsilcileri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrenciler ve ailelerin kira ve yurt sözleşmesi imzalarken dikkat etmeleri gereken noktalar konusunda uyarılarda bulundu.
Özel yurt sözleşmesi imzalarken dikkat edilmesi gerekenler
Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük de öğrencilerin üniversitelerine en yakın yurtları tercih etmesi gerektiğini belirterek, “Özel yurtlara gidip görmeden, fiziksel ve yeme-içme imkanlarını, kalınacak odaları, etüt salonlarını görmeden anlaşma yapmasınlar.” diye konuştu.
Yurt sözleşmesinin iyi incelenmesi gerektiğini vurgulayan Küçük, şu uyarılarda bulundu:
“Özellikle yurt değiştirirken, yani özel yurttan devlet yurduna geçme hakkı kazanıldığında veya kiralık eve geçme halinde cezai şartların ne olduğu ve ne tür yaptırımlar uygulanacağı mutlaka öğrenilmeli, bu durum sözleşmede hüküm altına alınmalı. Çünkü öğrenci sözleşmesi devam ederken kamu yurtlarına veya kiralık eve geçerek sözleşmesini feshederse işletme öğrenciden geri kalan hizmet bedelini tahsil edebilir. Bu maddelere dikkat edilmelidir. Eğer sözleşmede kendilerine zorla imzalatılmak istenen maddeler varsa ‘yasal haklarım saklı kalmak şartıyla imzalıyorum’ yazarak ve sözleşmeye şerh düşerek imza atsınlar.”
Küçük, yurdun aylık ve yıllık ücretleri ile yapılacak artışların açıkça belirtilmesi gerektiğini ifade ederek, ödeme sonrası mutlaka fatura alınması gerektiğinin altını çizdi.
Herhangi bir sorunla karşılaşılması halinde Ticaret Bakanlığının il müdürlükleri ve tüketici derneklerinden bilgi alınabileceğini anlatan Küçük, yasal hak arayışında tüketici hakem heyetlerine başvurulabileceğini sözlerine ekledi.
- TÜKETİCİ HAKEM HEYETLERİNE İLİŞKİN POSTA GAZETESI’NDE YER ALAN AÇIKLAMALARIMIZ. - 22 Aralık 2024
- TÜKETİCİ NE YİYECEK? NE İÇECEK? - 18 Aralık 2024
- “EMEKLİ MAAŞ ARTIŞLARI” - 17 Aralık 2024